Ibland behöver både människor, platser och händelser lite extra energi eller få den befintliga lite mer jämnt fördelad utan att det behöver ha upplevts som att något varit fel. Kan t.ex. göras som en chakrabalansering.

Det är alltid rörelse i ett friskt system. Precis som de flesta fysiska celler byts ut så byts energierna ut när de gjort sitt (ja, cellerna består ju också av energi så många ser det som att det är en del av energiutbytet när de dör och nya kommer till). Det sker vanligen helt naturligt och utan att vi tänker på det. Det är bland annat dessa strömningar som ger oss kraft att göra det vi vanligen gör, det vardagliga, rutinmässiga, allt från att kliva upp, borsta tänderna, till laga mat, städa och ta hand om eventuella barn. Om jag har ett lönearbete sköts ofta det arbetet av samma energi, i alla fall när den första lite mer krävande tiden är förbi och vi blir mer hemtama i arbetets sysslor. Men vi är inte bara vanebundna och går på rutin. Vi har fått resurser och är skapta för att utvecklas, möta utmaningar och integrera nya förmågor.

Då kan vi behöva påfyllnad.

Ofta sker det automatiskt, som när jag gått på rutin en längre tid så det inte krävs så mycket energi för att klara sysslorna. Jag har lika mycket energi i systemet som förut men nu en massa över som vill användas till något. Det finns också många fina kognitiva och beteendebaserade tekniker för att medvetet lägga om vanor och energianvändning för att få loss lite extra och glädjas av inspirationen som kommer när energin vill börja jobba.

Ett annat sätt är att arbeta mer direkt med energin som strömmar. Det behöver inte vara en konflikt med andra metoder utan de kan ofta hjälpa varandra. En energibehandling kan bidra på flera olika sätt. Den kan ge liten boost vid behov, som t.ex. inför att klara ett svårt prov, börja på en ny arbetsplats eller få extra energi inför ett frieri eller en separation. Den kan fylla på efter en period av energitärande arbete. Den kan hjälpa till att styra energin till delar av dig och livet där den behövs mer just nu.

Och vid perioder då överskottsenergin ibland håller på att driva oss tokiga, sådana där perioder när jag känner att jag måste göra något men inte kommer på vad, kan den hjälpa dig antingen hitta vart energin gör störst nytta eller få den att lugna ner sig så att det blir ett mer stillsamt höjande av alla delar av tillvaron istället för riktat mot något specifikt. Det sistnämnda är det som bland annat kallas balansering.

Obs att det inte behöver handla om en människa som behöver påfyllnad eller balans. Allt består av energier, så det kan lika gärna vara en plats eller en speciell händelse eller aktivitet som behöver fyllas på efter en ansträngande period eller inför något som komma skall. Och även de kan råka ut för energiöverskott och snedbalanser som behöver balanseras. Eller så kan det vara en energi som ska vara där den är, t.ex. en permanent portal rakt genom sängen för att föra andra delar av energin mellan olika dimensioner, ett väsen som hör till lokalen, eller en energi som inte är färdig med jobbet den skulle göra. Då gäller att hitta ett sätt för er att samarbeta, som kanske flytta portalen till ett annat rum, eller flytta sängen om det inte går att flytta portalen. Eller kanske hjälpa den om den liksom kört fast och behöver få en boost eller lite hjälp med riktningen för att komma vidare.

Hur går det då till?

Vi kombinerar samtal, där jag både lyssnar med örat men också ser vad som händer i auran och energierna omkring dig medan du berättar, med en genomgång av dina energier i ett s.k. tryggt rum. Vi skapar en skyddad plats där dina guider bjuds in och tillsammans försöker vi nå den balans och riktning du önskar. Jag har samlat på mig en rejäl verktygslåda genom åren, så vi kan möta energierna med hjälp av både reiki, pendel, kristaller och ett flertal schamanska metoder om det behövs. Men ofta räcker det gott med mina händer. Jag jobbar ofta med dem i luften omkring dig utan direkt beröring, men om det känns tryggare att känna händerna mot kroppen går det också bra. Du har kläderna på dig under hela behandlingen.

Sen är det som sagt inte garanterat att energierna gör som vi vill. De följer en betydligt djupare liggande intelligens än vår och kommer att önska följa den väg där de bäst kan bidra till den större balansen i världen. Det brukar vara spännande möten där vi får se hur vi ligger i fas med vår ”större väg” som en del uttrycker det, så välkommen.

OBS att en sådan här behandling aldrig ska ersätta ett läkarbesök om du känner att du behöver läkarvård. Däremot kan det komplettera fint.

Ett alternativ om du har mer specifika önskemål om vad som ska fyllas på kan vara en despacho, en gåva till krafterna som assisterar energin på sin väg mot ljuset. Mer om det här.