Precis som i platser kan energier fastna och skapa oro i oss människor och då kan de behöva hjälp att komma vidare. Många använder benämningen healing för detta, även om det för mig även inbegriper många av de andra behandlingarna här.

Det finns många olika sorters healing. Just denna beskrivs ofta som att den hjälper dessa energier vidare som fastnat. En stagnerad energi, oavsett om det är för att den själv fastnat eller om det är du som håller fast den, kan orsaka oro av alla möjliga slag samt skapa både psykiska och fysiska sjukdomstillstånd i kroppen.

Jag har aldrig träffat en ond energi. Det finns enligt mig och de jag tagit rygg på inga sådana värderingar bland energier, ja de har inte verktyg för att bedöma på det sättet. Tanken är att de ska kunna flyta vidare när de är ”färdiga” med det de stannat till i dig för. Men har de av någon anledning fastnat så reagerar snarare än agerar dem, dvs det är inte speciellt genomtänkt utan de gör det som behövs för att följa sitt flöde. Beroende på hur väl vi lyssnar, eller inte lyssnar, kan de behöva ta i allt hårdare för att vi ska fatta. Det medför att det kan vara rätt smärtsamt när de talar om att de behöver hjälp att komma loss.

Hur går det då till?

Vi inleder med ett samtal, där jag både lyssnar med örat men också ser vad som händer i auran och energierna omkring dig medan du berättar. Vi skapar sen ett s.k. tryggt rum där vi ofta börjar med en scanning av bl.a. chakrasystemet för att se var eventuella blockeringar sitter för att sedan jobba på att släppa dessa med hjälp av den metod som passar bäst. Jag har samlat på mig en rejäl verktygslåda genom åren, så vi kan möta energierna med hjälp av både reiki, pendel, kristaller och ett flertal schamanska metoder om det behövs. Men ofta räcker det gott med mina händer. Jag jobbar ofta med dem i luften omkring dig utan direkt beröring, men om det känns tryggare att känna händerna mot kroppen går det också bra. Du har kläderna på dig under hela behandlingen.

Ibland kan behandlingen visa att det krävs mer jobb, som att det kan vara dags att släppa taget om gamla föreställningar att jag måste hålla tag i saker som jag egentligen är redo att släppa. Då kan det bli aktuellt att bränna din livshistoria eller att räta ut och rena din livstråd. Men vi börjar med ovanstående healing för att se var du är på din resa. Och kom ihåg – du väljer hela tiden själv vad du vill gå vidare med. Det finns inga måsten. Det här är bara en hjälp om du vill ha den.

Denna healing riktar sig som sagt till de tillfällen då en energi stagnerat i din kropp. Ett annat tillstånd är när en själsbit lämnat dig vid något trauma du upplevt. För att kalla tillbaka den krävs en speciell form av healing, en soul retrieval. Mer om det kan du hitta här.

OBS att en sådan här behandling aldrig ska ersätta ett läkarbesök om du känner att du behöver läkarvård. Däremot kan det komplettera fint.