När energier fastnar och skapar oro kan de behöva hjälp att komma vidare. När det gäller en plats väljer jag att här kalla det hus- eller platsrensning.

Tanken är att energier ska kunna flyta vidare när de är ”färdiga” på en plats, men ibland fastnar dem och ger ofta platsen en lite ekande livlös känsla. Det liksom känns att något är fel men det är svårt att sätta fingret på det. De gör sällan något väsen av sig utan ligger mer och tar upp molande plats. Om inte någon närmar sig som kan se dem. Då kan de ofta bli ganska aktiva för att påkalla uppmärksamhet, som om de ropar på hjälp: ”Hallå! Här är jag! Bäst jag släpper ner den där tavlan på golvet så de ser att jag är här… hmm, tror jag sätter på vattenkokaren och stänger ett par skåpsdörrar också..!”

I andra fall så kan energier bli ofrivilligt kvarhållna av någon som har svårt att släppa taget. Det är inte helt ovanligt vid separationer från nära och kära, som när någon dött, blivit sjuk, träffat någon annan, eller kanske vuxit upp och flyttat hemifrån. Ja ibland är det saker som är svårare att se, som dem som kan finnas kvar från något av dina tidigare liv, eller som kanske inte ens är ditt utan är en kvarhållen energi från någon som vistats tidigare på platsen. Dessa energier kan samverka med din, eller vem det nu är som håller i´s, rädsla för att släppa taget och bli ännu mer rädda när någon kommer som kan se och hjälpa dem. De försöker ofta gömma sig och kan swisha genom bostaden med väldig fart i sin missriktade kamp att komma undan. Eller så kan de bli väldigt glada över att äntligen få hjälp och komma hjälparen till mötes, precis som dem som nämndes i förra stycket.

Hur går det då till?

Jag kommer till den plats du tror vill ha hjälp, antingen fysiskt eller på distans. Jag tar kontakt med energierna genom att känna in vibrationer, färger, rörelser och annat som kan visa att det pågår något. Om det är en energi som är redo för att dra vidare så kan det gå fort. Ibland vill den ha lite uppmärksamhet, få ”prata av sig” innan det är dags att släppa och ibland hinner jag knappt hälsa på den förrän den propsar på någon form av kanal ut, eller helt enkelt använder mig. Och ibland har den det lite besvärligare. Rädsla, eller någon annan, kan hålla kvar den och den flyr instinktivt undan fast den samtidigt vill ha hjälp. Här finns en uppsjö av tekniker jag lärt mig genom åren, en del av andra och en del som jag fått utveckla själv efter behov. Målet är i alla fall oftast att hitta en väg för energin att komma vidare.

Men inte alltid. Ibland är det en energi som ska vara där den är, t.ex. en portal för att föra energier mellan olika dimensioner, ett väsen som hör till huset, eller en som inte är klar med sin uppgift. Mer om detta hittar du under ”Påfyllnad och balansering”.